Onze kunstwerken op reis

14 december 2021

Abstracte kunstwerken uit de collectie Neirynck, Antwerps kant, art-nouveau tegels, tekeningen van Didier Comès en miniatuurtreinen: vele stukken uit onze collectie zijn uitgeleend en te zien op tentoonstellingen.

De geschiedenis van het Antwerpse kant 

Deze herfst kan u het kant van de Stichting terugvinden in vijf prestigieuze Antwerpse musea. Ze illustreren er mee de rol van de stad Antwerpen in de kantproductie en -handel van de 16e tot de 18e eeuw. Te bezoeken tot en met 2 januari 2022.

Onverwachte ontmoetingen met abstracte kunst 

Dit najaar slaan le Delta in Namen en de Koning Boudewijnstichting de handen in elkaar voor een tentoonstelling van de collectie Jos Knaepen. Een ware artistieke ontmoeting tussen het brede publiek en enkele grote namen van de abstracte kunst. Te bezoeken tot en met 9 januari 2022.

De heks bij Comès 

De heks uit het beroemde album De Dorpsgek van Schoonvergeten van Didier Comès neemt een ereplaats in op de tentoonstelling ‘Witches’ van de ULB. Tot en met 16 januari 2022 kunt u in het Vanderborghtgebouw vijf geïnkte platen uit dat album ontdekken.

Mis deze trein niet! 

Locomotieven en wagons van de collectie Legrand nemen u mee op een reis langs een uniek artistiek traject rond het thema ‘treinen’. Vertrek aan de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België. Te bezoeken tot en met 13 februari 2022.

Het leven van de prinsessen in de 18e eeuw 

Het portret van Louise Françoise de Bourbon (‘Mademoiselle de Nantes’) bekleedt een ereplaats in de gloednieuwe tentoonstelling over het dagelijkse leven van de prinsessen in de 18e eeuw, in het Limburgs Museum in het Nederlandse Venlo. Te bezoeken tot en met 3 april 2022.

Collectie Pozzo tentoongesteld in Duitsland 

Niet minder dan 209 tegels uit de collectie Pozzo zijn te bezichtigen in het Duitse Boizenburg tijdens een unieke tentoonstelling over de geschiedenis van de Franse tegel tijdens de 19e en 20e eeuw. Te bezoeken tot en met 10 september 2022.

De Tweede Wereldoorlog door de ogen van Comès

Het Mémorial de l'internement et de la déportation in Compiègne stelt 45 platen en voorbereidende tekeningen tentoon uit het album Dix de Der van Didier Comès. Deze uitzonderlijke tentoonstelling kadert in het historische stripfestival Traits de Mémoire. Te bezoeken tot en met 19 september 2022.

MUMONS: de universiteit van Bergen huldigt haar nieuw museum in 

De Universiteit van Bergen opende haar gloednieuw museum en koos voor haar eerste tentoonstelling een zilveren schotel uit de collectie van het Fonds Comte Thierry de Looz-Corswarem. Te bezoeken tot en met 2 oktober 2022