Tentoonstellingen

Ontdek de 5 hedendaagse wandtapijten van het Fonds Jacques en Jeanine Versluys-Evrard in het kader van de gloednieuwe tentoonstelling ‘TAMAT on Show! La collection du musée dévoilée’. Nog tot 21 februari 2021.

Van 18 juni tot 8 november 2020 zijn 28 originele werken van François Schuiten te bezichtigen in het Museum voor Estse Architectuur, naar aanleiding van een tentoonstelling over De Duistere Steden.

Sinds 18 mei openen de Belgische musea geleidelijk weer hun deuren voor het publiek. De ideale gelegenheid om de werken uit onze collectie met eigen ogen te ontdekken.

De buste van Anne-Josèphe Théroigne de Méricourt, in 1792 gecreëerd door beeldhouwer Joseph Charles Marin, is het werk van de maand in Grand Curtius. ‘De mooie Luikse’ krijgt er tot eind juni een ereplaats aan de inkom van het museum. Daarna keert het werk terug naar La Boverie.

En als onze musea nu eens naar u toe kwamen? De Koning Boudewijnstichting plaatst haar museumpartners in de kijker en nodigt u uit om enkele meesterwerken uit ons erfgoed te ontdekken. 

Pagina's