Tentoonstellingen

Of u deze zomer nu moet schuilen tegen de eindeloze regen, dan wel de ongenadige zon, in heel het land kan u in koele en droge musea en kastelen terecht om unieke erfgoedstukken te ontdekken uit de collectie van de Koning Boudewijnstichting.

Drie werken uit onze collectie, waaronder de beroemde kopie van Rubens’ theoretische notitieboek, steken het Kanaal over om te pronken in de tentoonstelling ‘Bruegel to Rubens: Great Flemish Drawings’ van het Ashmolean Museum in Oxford (van 23 maart tot 23 juni 2024).

Verschillende kunstwerken uit onze collectie zijn te zien in de tentoonstelling ‘Origines. Histoires de Trésors’, georganiseerd door La SAN in het TreM.a – Musée des Arts anciens du Namurois. Te bezoeken tot 29/09/2024.

De tentoonstelling ‘James Ensor. Inspired by Brussels’, die de KBR organiseert in het kader van het Ensorjaar, is toegankelijk voor blinden en slechtzienden. Dankzij de steun van de Koning Boudewijnstichting zijn er specifieke rondleidingen uitgewerkt.

Ter gelegenheid van het Ensorjaar geeft de Koning Boudewijnstichting een belangrijk werk van de beroemde Belgische kunstenaar, Skelet bekijkt chinoiserieën, in bruikleen aan Bozar. Het museum wijdt een grote tentoonstelling aan Ensor en schenkt een deel van de opbrengst aan Kom op tegen Kanker.

Pagina's