Onverwachte ontmoetingen met abstracte kunst

25 oktober 2021

Dit najaar slaan le Delta en de Koning Boudewijnstichting de handen in elkaar voor een tentoonstelling van de collectie Jos Knaepen. Een ware artistieke ontmoeting tussen het brede publiek en enkele grote namen van de abstracte kunst. Te bezoeken tot en met 9 januari 2022.

Sam Francis, Robert Motherwell, Ben Nicholson, Alan Green … Dit zijn slechts enkele van de grote namen die we in de collectie abstracte kunst van Jos Knaepen terugvinden. Bijna vijftig jaar lang bracht deze kunstliefhebber, docente, kunstcritica en Europees ambtenaar een waardevolle verzameling samen. Vaak ging het om werken waarvan ze zelf meteen weg was en die ze graag aan zo veel mogelijk mensen wou laten zien. Vanuit die optiek schonk Jos Knaepen haar collectie in 2013 aan de Koning Boudewijnstichting, om haar zo voor de toekomst te vrijwaren.

Vandaag kunt u de volledige collectie bewonderen in le Delta in Namen. Voor de scenografie deed het museum een beroep op vzw Article 27, die de culturele participatie van mensen in een moeilijke sociale en economische situatie wil bevorderen. De tentoonstelling is het resultaat van de collectieve visie van een groep vrijwilligers - verzamelaars of gewoon kunstliefhebbers - die lid zijn van het kijkerscomité van de vzw. Er wacht de bezoekers een onverwachte ontmoeting.

Te ontdekken t/m 9 januari 2022.

Praktisch:

‘Rencontres inattendues. Collection Jos Knaepen’
le Delta
Avenue Golenvaux 18
5000 Namen

inkom: €5
openingsuren: van 11u tot 18u (Di-VR), van 10u tot 18u (ZA-ZO), maandag gesloten