Publicaties

Het Erfgoedfonds wil via de publicaties die ze uitbrengt de collectie valoriseren, zichtbaarheid geven en publiek toegankelijk maken.
Hieronder vindt u het overzicht van de gepubliceerde werken, gerangschikt volgens datum van uitgave.
Voor meer informatie, contacteer Astrid Fobelets, +32-2-549 02 96 of [email protected]

2021 - €7

Over de vader van de Belgische animatiefilm. Een geëngageerd kunstenaar die onvermoeibaar zoekt naar nieuwe technieken om uitdrukking te geven aan zijn rijke verbeelding. Raoul Servais vertrouwde een groot deel van zijn grafisch werk toe aan de Koning Boudewijnstichting om het te vrijwaren voor de volgende generaties. Via deze publicatie kan u zijn indrukwekkende oeuvre ontdekken en kennismaken met zijn bijzonder gevoel voor experiment en maatschappelijk engagement.

2020 - gratis

Aan de hand van enkele fictieve, maar historisch waarachtige, verhalen neemt Dominique Allard, Directeur van de Koning Boudewijnstichting, u mee op reis door de collectie van de Stichting. Een verfijnde bundel vol humor en historische knipoogjes.

2019 - € 5 

Een nieuwe blik op de Belgische kunstenaar Christian Dotremont en zijn banden met het surrealisme. Alvorens Cobra op te richten en het logogram uit te vinden, begint Dotremont zijn carrière als jonge dichter in de kring van de surrealisten. De context van de bezetting confronteert hen met existentiële vragen. Dankzij het archieffonds van Christian Dotremont, dat door zijn broer Guy aan de Koning Boudewijnstichting geschonken werd, kan deze bewogen en cruciale periode in het creatieve parcours van Dotremont en in de geschiedenis van surrealisme gereconstrueerd worden.

2018 - € 5
In de herfst van 1862 vertrok Leopold, de hertog van Brabant, voor de tweede keer naar Egypte. Wat dreef de kroonprins naar dat verre land dat hij toch al kende, en wat boeide hem daar zo? Dankzij zijn eigen reisverslag kunnen we zijn buitengewone avontuur op de voet volgen en binnendringen in zijn denkwereld. Met de aankoop van dit document leverde het Erfgoedfonds van de Koning Boudewijnstichting opnieuw een kostbare bijdrage aan ons gemeenschappelijke patrimonium.

2017 - gratis
Hoe pak je als culturele organisatie of instelling een adequate fondsenwerving aan?
Een online verslag van Patrick Verstuyft over het 3delig colloquium ‘Geven voor erfgoed en cultuur in België’. Een initiatief van FARO en de Koning Boudewijnstichting.

Pagina's