Publicaties

Het Erfgoedfonds wil via de publicaties die ze uitbrengt de collectie valoriseren, zichtbaarheid geven en publiek toegankelijk maken.
Hieronder vindt u het overzicht van de gepubliceerde werken, gerangschikt volgens datum van uitgave.
Voor meer informatie, contacteer Astrid Fobelets, +32-2-549 02 96 of [email protected]

2023 - 7 €

Tussen 1931 en 1935 reisde Simenon veel en legde een wereld vast op beeld die gedoemd was te verdwijnen. Met zijn foto’s brengt hij een verhaal dat verschilt van zijn teksten.

2023 - Gratis
 

Ontdek de art nouveau meesterwerken uit de collectie van de Koning Boudewijnstichting, en de kleine verhalen die bij deze bijzondere objecten horen.

2023 - € 5

Raoul Servais (1928) maakte de Tweede Wereldoorlog mee. Die had een grote invloed op zijn leven en oeuvre. Het maakte van hem een onverzettelijke pacifist en was een onuitputtelijke inspiratiebron voor zijn werk als filmmaker, animator en beeldend kunstenaar. Op latere leeftijd schreef hij zijn herinneringen aan de oorlog neer en illustreerde ze met tekeningen. Deze unieke en persoonlijke getuigenis deelt hij nu met ons.

2022 - € 7

Christian Dotremont zou in 2022 honderd jaar zijn geworden. Om deze emblematische, Belgische kunstenaar te eren organiseert de Koning Boudewijnstichting een fototentoonstelling met werk van Georges A. Bertrand en brengt ze deze bijhorende catalogus uit. Georges A. Bertrand neemt ons mee op een poëtische reis langs betekenisvolle plaatsen uit Dotremonts leven en plaatst deze in dialoog met poëtisch werk van Christian Dotremont.

2021 - €7

Over de vader van de Belgische animatiefilm. Een geëngageerd kunstenaar die onvermoeibaar zoekt naar nieuwe technieken om uitdrukking te geven aan zijn rijke verbeelding. Raoul Servais vertrouwde een groot deel van zijn grafisch werk toe aan de Koning Boudewijnstichting om het te vrijwaren voor de volgende generaties. Via deze publicatie kan u zijn indrukwekkende oeuvre ontdekken en kennismaken met zijn bijzonder gevoel voor experiment en maatschappelijk engagement.

Pagina's