Nieuws

Hieronder vindt u een overzicht van onze recente nieuwsberichten.
Via het keuzemenu rechts kunt u de nieuwsberichten per thema raadplegen.

Op 7 juni 2023 opent onze expo in het BELvue museum. Ter gelegenheid van ‘Art Nouveau Brussels 2023’ stelt de Koning Boudewijnstichting art nouveau werken uit haar collectie tentoon. Achter elk van deze uitzonderlijke objecten schuilt een bijzonder verhaal. Ontdek ze in deze gratis tentoonstelling

Het Fonds Courtin-Bouché steunde de restauratie van 12 schilderijen van de Belgische kunstenaar Allard l’Olivier in het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Ze tonen het dagelijkse leven van de bevolking rondom het Kivumeer in de jaren 1920 en werden gemaakt voor de Wereldtentoonstelling van 1930.

Ter gelegenheid van ‘Art Nouveau Brussels 2023’ brengt bpost een reeks postzegels uit van 5 iconische art nouveau kunstwerken. Wist je dat twee van deze werken uit de collectie van de Koning Boudewijnstichting komen?

Met diepe droefheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van Raoul Servais. Wij betuigen onze innige deelneming aan de familie en vrienden van de kunstenaar die in 2019 een groot deel van zijn grafisch werk schonk aan de Koning Boudewijnstichting.

Ontdek op 31 maart de Belgische kandidaten voor de Arthur Grumiaux wedstrijd (11-16 april 2023, Koninklijk Conservatorium Brussel). Tijdens dit concert in de KBR spelen ze stukken uit de Arthur Grumiaux-collectie van de Koning Boudewijnstichting, geschonken door de Stichting Baron Arthur Grumiaux.

Pagina's