Nieuws

Hieronder vindt u een overzicht van onze recente nieuwsberichten.
Via het keuzemenu rechts kunt u de nieuwsberichten per thema raadplegen.

Een uiterst zeldzaam stuk uit ons architecturaal erfgoed is gered dankzij het Fonds Richard Forgeur. Het Fonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, ondersteunde de restauratie van het roosvenster van de protestantse Kerk in Spa. Nu uitzonderlijk van dichtbij te bewonderen!

Ter gelegenheid van ‘Antwerpen Barok 2018’ pakken het MAS en het Rubenshuis uit met de allereerste overzichtstentoonstelling gewijd aan Micheline Wautier. Ontdek er een referentiewerk van deze kunstenares, dat gerestaureerd werd dankzij het Fonds Baillet Latour.

Wist u dat de Antwerpse zoo naast een dierentuin, ook een bekend monument en cultuurhistorisch landschap is? Het Fonds Louise Vanden Bulcke, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, bekroont het historisch perk ‘de Grote tekening’ dat recent in zijn historische glorie werd hersteld.

Het Platform voor Opleiding en Talent steunt 9 jongeren met een erfgoedberoep. Zij zullen België mee vertegenwoordigen in de internationale competitie EuroSkills die dit jaar doorgaat in Boedapest.

Hebt u een passie voor kunst en erfgoed? Wil u de werken uit onze collectie ontdekken? Of een blik achter de schermen werpen? Volg dan onze account @belgianheritage op Instagram.

Pagina's