Nieuws

Hieronder vindt u een overzicht van onze recente nieuwsberichten. Via het keuzemenu rechts kunt u de nieuwsberichten per thema raadplegen.

De Koning Boudewijnstichting kon via het Fonds Marie Jeanne Dauchy het indrukwekkende omslagontwerp aankopen dat Léon Spilliaert maakte voor het toneelstuk Le Sculpteur de Masques van Fernand Crommelynck, uitgegeven door Léon Deman. Het werk krijgt een plaats in het Prentenkabinet van KBR.

Ontdek onze nieuwste publicatie: ‘Collectie Wolfers. Het verhaal achter de topstukken’. Deze rijkelijk geïllustreerde publicatie werpt een bijzonder licht op de collectie Wolfers, de edelsmederij die door de Wolfersfamilie werd geleid en de periode waarin deze meesterwerken tot stand kwamen.

Of u deze zomer nu moet schuilen tegen de eindeloze regen, dan wel de ongenadige zon, in heel het land kan u in koele en droge musea en kastelen terecht om unieke erfgoedstukken te ontdekken uit de collectie van de Koning Boudewijnstichting.

Dankzij filantropen Isabelle en Philippe Dewez werd een art deco beeld van Oscar Jespers, een van de belangrijkste Belgische beeldhouwers van de twintigste eeuw, aangekocht voor het Museum van Elsene. Dit terracotta beeld stelt de beroemde galeriehoudster Blanche Charlet voor.

Dankzij de vele schenkers van het ‘Fonds Vrienden van Onze-Lieve-Vrouw-ter-Zavelkerk’, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, kon het 16de-eeuwse schilderij ‘De Annunciatie’ gerestaureerd worden. Het werk kreeg een nieuwe plek in de Zavelkerk en vormt nu een echte blikvanger.

Pagina's