Nieuws

Hieronder vindt u een overzicht van onze recente nieuwsberichten. Via het keuzemenu rechts kunt u de nieuwsberichten per thema raadplegen.

De Hans Vredeman de Vries Prijs, die restauratieprojecten van een historische tuin of park in Vlaanderen bekroont, gaat naar het restauratieproject van de 18e eeuwse druivenserre van Huis Beaucarne.

Op 25 april 2024 mocht het Fonds David-Constant in het Museum voor het Openbaar Vervoer van Wallonië in Luik 20 kaarsjes uitblazen. De gelegenheid bij uitstek om dit Fonds en de projecten die het steunt in de kijker te plaatsen. Een mooi voorbeeld van lokale filantropie!

Hebt u een project om de gezondheid of leefomstandigheden van ouderen te verbeteren door middel van kunst of cultuur? Dan is deze oproep van het Fonds Huillogne-Hanne iets voor jou!

Een sublieme Imari kom met zilveren monturen van de Brusselse edelsmid Petrus Josephus Fonson werd aangekocht door het Fonds Comte Thierry de Looz-Corswarem. Dit uitzonderlijke, 18e eeuwse stuk, gegraveerd met het wapenschild van de familie Arenberg, wordt toevertrouwd aan DIVA.

De Koning Boudewijnstichting is op zoek naar een Fondsenbeheerder (v/m/x) met een passie voor muziek om het programma Erfgoed & Cultuur te versterken. Geïnteresseerd? Bekijk hier de vacature en stel je kandidaat.

Pagina's