Nieuws

Hieronder vindt u een overzicht van onze recente nieuwsberichten. Via het keuzemenu rechts kunt u de nieuwsberichten per thema raadplegen.

In 2023 kocht de Koning Boudewijnstichting een unieke partituur van Eugène Ysaÿe, om hem aan de KBR toe te vertrouwen. Als talentvolle componist blijft Ysaÿe muziekliefhebbers fascineren. Op donderdag 15 februari 2024 wijdt de KBR een internationale studiedag aan hem.

Het Antwerps uiltje, de 'Utopia'-kaart van Abraham Ortelius en het Zilveren sierstel van Peter Paul Rubens, drie pareltjes uit de collectie van de Koning Boudewijnstichting, zijn te zien op de tentoonstelling ‘Zeldzaam & onmisbaar’ die tot en met 25 februari in het MAS in Antwerpen loopt.

Kom de recentste aanwinsten van de Koning Boudewijnstichting bewonderen op de BRAFA Art Fair. Van 28 januari tem 4 februari 2024, op de Heizel in Brussel.

Vier schilderijen uit de collectie van het Fonds Thomas Neirynck vormen het hart van de tentoonstelling ‘Informele streken’ die het Roger Raveel Museum 100 jaar na de geboorte van Maurice Wyckaert organiseert. Nog tot en met 3 maart 2024!

Het fylacterion van de heilige Hubertus, een bijzonder stuk uit de collectie van de Koning Boudewijnstichting, staat centraal in het middeleeuwse gedeelte van de tentoonstelling ‘Voyage dans le cristal’ in het Musée de Cluny.

Pagina's