Nieuws

Hieronder vindt u een overzicht van onze recente nieuwsberichten. Via het keuzemenu rechts kunt u de nieuwsberichten per thema raadplegen.

Op 7 oktober eert het Fonds Myriam Garfunkel traditiegetrouw Myriam Garfunkel, een jonge filmrecensente die veel te jong overleed, in samenwerking met de Cinematek. Dit jaar wordt de film The Fires of Youth van Emile Chautard gespeeld. Iedereen welkom!

Op woensdag 27 september eren we de legendarische Belgische animatiefilmmaker Raoul Servais in de CINEMATEK in Brussel. Reserveer nu uw tickets en geniet van een artistieke, culturele avond, waarin Raoul Servais centraal staat.

Dit meesterwerk van Maria Faydherbe vervoegt de collectie van het Museum Hof Van Busleyden in Mechelen dankzij het Fonds Léon Courtin - Marcelle Bouché. Het zeldzame beeldje is het enige gedateerde werk van deze internationaal gerenommeerde, Mechelse beeldhouwster.

Geraak je – om welke reden dan ook – niet in het BELvue museum om onze expo te bezoeken? Of wil je nog even nagenieten van je bezoek of je nog wat meer verdiepen? Stap dan binnen in de virtuele expo ‘ART NOUVEAU. Bijzondere objecten met een verhaal.’

Pagina's