Fondsen en projecten

Twee families en de Koning Boudewijnstichting, gesteund dooreen schenkersechtpaar, slaan de handen in elkaar om een natuurgebied te beschermen. In hun gemeenschappelijke visie spelen natuurbehoud en biodiversiteit een centrale rol.

Jongeren een communicatiecampagne laten opzetten om andere jongeren warm te maken voor een museumbezoek: daar zet het Van Buuren Museum in Brussel op in. Samen met vzw Patrimoine à roulettes gingen ze deze uitdaging aan. Een project gesteund door het Fonds Heidebroek- van Duyse.

Op 11 maart is het de Dag van de Cultuureducatie: een thema dat centraal staat in de missie van het Fonds Heidebroek–van Duyse. Zo steunt het Fonds een project in het Van Buuren Museum in Brussel, waar jongeren een communicatiecampagne opzetten om andere jongeren warm te maken voor een museumbezoek.

Deze week, van 8 tot 14 februari, staat in het hele land de Belgische muziek in de schijnwerpers. Een mooie gelegenheid om een sector die erg onder de coronacrisis te lijden heeft een hart onder de riem te steken.

Voor het vernieuwde STAM-Stadsmuseum Gent, heropend in december 2020, werden drie werken gerestaureerd dankzij tussenkomst van Fondsen beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Zij illustreren er ‘het verhaal van Gent’.

Pagina's