Aanwinsten collectie

De Koning Boudewijnstichting kon via het Fonds Marie Jeanne Dauchy het indrukwekkende omslagontwerp aankopen dat Léon Spilliaert maakte voor het toneelstuk Le Sculpteur de Masques van Fernand Crommelynck, uitgegeven door Léon Deman. Het werk krijgt een plaats in het Prentenkabinet van KBR.

Dankzij filantropen Isabelle en Philippe Dewez werd een art deco beeld van Oscar Jespers, een van de belangrijkste Belgische beeldhouwers van de twintigste eeuw, aangekocht voor het Museum van Elsene. Dit terracotta beeld stelt de beroemde galeriehoudster Blanche Charlet voor.

Dankzij de Fondsen Teheux en Courtin-Bouché kan u vanaf nu een kostbare reliekhouder uit de 17de eeuw, gemaakt door de meester zilversmid van Hoei, Mathieu Dardenne, bewonderen in de Schatkamer van de Collegiale kerk van Hoei.

Een sublieme Imari kom met zilveren monturen van de Brusselse edelsmid Petrus Josephus Fonson werd aangekocht door het Fonds Comte Thierry de Looz-Corswarem. Dit uitzonderlijke, 18e eeuwse stuk, gegraveerd met het wapenschild van de familie Arenberg, wordt toevertrouwd aan DIVA.

Een uitzonderlijke tekening van Félicien Rops, de tweede versie van "De Dame met de Ledenpop", kon dankzij het Fonds Charles Vreeken, toegevoegd worden aan de permanente collectie van het Naamse museum gewijd aan de kunstenaar.

Pagina's