Aanwinsten collectie

Dankzij de Fondsen Teheux en Courtin-Bouché kan u vanaf nu een kostbare reliekhouder uit de 17de eeuw, gemaakt door de meester zilversmid van Hoei, Mathieu Dardenne, bewonderen in de Schatkamer van de Collegiale kerk van Hoei.

Een sublieme Imari kom met zilveren monturen van de Brusselse edelsmid Petrus Josephus Fonson werd aangekocht door het Fonds Comte Thierry de Looz-Corswarem. Dit uitzonderlijke, 18e eeuwse stuk, gegraveerd met het wapenschild van de familie Arenberg, wordt toevertrouwd aan DIVA.

Een uitzonderlijke tekening van Félicien Rops, de tweede versie van "De Dame met de Ledenpop", kon dankzij het Fonds Charles Vreeken, toegevoegd worden aan de permanente collectie van het Naamse museum gewijd aan de kunstenaar.

Het Fonds Léon Courtin - Marcelle Bouché verwierf de autografische partituur van het 'Poème nocturne' voor viool, cello en orkest opus 29 van de Belg Eugène Ysaÿe. De Koning Boudewijnstichting vertrouwde deze uniek aanwinst toe aan de Koninklijke Bibliotheek van België.

Dit meesterwerk van Maria Faydherbe vervoegt de collectie van het Museum Hof Van Busleyden in Mechelen dankzij het Fonds Léon Courtin - Marcelle Bouché. Het zeldzame beeldje is het enige gedateerde werk van deze internationaal gerenommeerde, Mechelse beeldhouwster.

Pagina's