Bruikleen

Elk aangekocht of geschonken werk wordt toegankelijk gemaakt in een openbare verzameling. Ook tijdelijke bruiklenen kunnen toegelaten worden. Voor meer informatie, contacteer Julie Lenaerts: +32.2.549 61 50 of [email protected]

Langdurige bruikleen

De kunstwerken worden ondergebracht bij de meest aangewezen openbare verzameling. De Controlecommissie kiest steeds voor een plaats die een historische band heeft met het werk of voor die publieke verzameling die het best gepositioneerd is om het kunstwerk tot zijn recht te laten komen. De collectie van het Erfgoedfonds is ondergebracht bij meer dan 50 openbare instellingen verspreid over het hele land. De instelling waaraan het werk toevertrouwd wordt moet het stuk tot zijn recht laten komen, de wetenschappelijke studie ervan aanmoedigen en de onderzoeksresultaten publiceren.

Tijdelijke bruiklenen

Werken kunnen ook tijdelijk uitgeleend worden voor tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Dit kan enkel indien de tentoonstelling een meerwaarde betekent voor het in bruikleen gevraagde stuk.
Alle bruiklenen zijn onderhevig aan algemene voorwaarden mbt de verzekering, het transport, de conservatie, de beveiliging en de communicatie. Deze algemene voorwaarden kunnen op aanvraag bekomen worden.
Iedere aanvraag wordt grondig bestudeerd en wordt ook voorgelegd aan de conservator van de instelling waar het werk bewaard wordt. In geval van twijfel wordt de Controlecommissie geraadpleegd.

Bruikleenformulier

Praktische gegevens
Initiatiefnemer
Scenario en plaats van het kunstwerk in de tentoonstelling
Bijlage
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.