Onze kunstwerken in de spotlights

18 november 2018

Wat te doen tijdens deze gure herfstmaanden? Wij kunnen u alvast een resem boeiende tentoonstellingen aanraden, want onze kunstwerken zijn her en der te zien!

Schilderijen van Bonnecroy herenigd
Het 'Gezicht op Brussel’ van Jan Baptist Bonnecroy keert tijdelijk terug naar zijn roots. In een tentoonstelling over het geslacht Arenberg, brengt Museum M de drie unieke 17e-eeuwse stadszichten van Bonnecroy terug samen, die oorspronkelijk hun Driestedensalon van het kasteel in Heverlee sierden.

Onze Ensor in Wenen
‘Skelet bekijkt chinoiserieën’ is een van de topwerken op de grote tentoonstelling over Japonisme, dit najaar te zien in het Kunstforum in Wenen.

Antwerps uiltje in Wonderkamer van Axel Vervoordt
Axel Vervoordt koos onze Antwerpse uilenbeker uit als topwerk van de tentoonstelling die hij cureert in DIVA. Ook 3 artistieke juwelen die het Fonds Christian Bauwens recent aankocht kregen een plaats in zijn wonderkamer. Nog tot 28 april te ‘bewonderen’ in Antwerpen!

Vandercam en Claus in de spotlights
Onze 5 woordschilderijen van Serge Vandercam en Hugo Claus, samen ‘Het vlot van de Medusa’, zijn de blikvanger van de nieuwe focustentoonstelling in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België. Nog tot 27 januari 2019 hangt dit topwerk er in het gezelschap van ander werk van beide kunstenaars.

Van Dyck keert terug naar Antwerpen
Na meer dan 40 jaar in privébezit is ‘De apostel Mattheüs’ nu voor iedereen toegankelijk in het Rubenshuis. De Koning Boudewijnstichting verwierf dit vroege topwerk van Anthony Van Dyck via een legaat. Het is de enige compositie van de bekende Böhlerreeks die in een Belgische publieke collectie te zien is.

‘De Groote Oorlog voorbij: 1918-1928’
Laat u onderdompelen in de fascinerende culturele en artistieke heropleving van de jaren 20, in het War Heritage Institute. Met een schitterende selectie vazen uit onze Catteau-collectie en stukken uit ons jazzarchief van Robert Pernet.