Recente aankopen

23 mei 2019

Mecenassen verrijken onze openbare collecties met een bijzonder meubel van Jules Wabbes, prachtige 19de eeuwse, Belgische juwelen en Naams edelsmeedwerk uit het begin van de 18de eeuw.

Bijzonder bureaumeubel van Jules Wabbes
Het Fonds Léon-Courtin Marcelle Bouché, dat beheerd wordt door de Koning Boudewijnstichting en zich inzet voor de bescherming van ons erfgoed, kocht een bijzonder bureaumeubel van Jules Wabbes. Het meubel behoort tot zijn doorbraakproject en heeft een uitzonderlijke lengte. Het werd toevertrouwd aan het Designmuseum Gent.

Topstukken edelsmeedkunst
Twee uitzonderlijke 19de-eeuwse juwelen werden verworven dankzij de aankoop door het Fonds Christian Bauwens van de Koning Boudewijnstichting: een armband en broche van de gerenommeerde Belgische juweelontwerpers Charles Buls en Oscar Massin. Juwelen van Buls en Massin ontbraken tot op heden in openbare collecties. Vanaf nu zijn ze te bewonderen in de collectiepresentatie van DIVA.

Naams edelsmeedwerk
Twee kandelaars van Jean-François Bodson, die bijzonder representatief zijn voor het Naams edelsmeedwerk begin 18de eeuw, zijn aangekocht door het Fonds Pierre François Tilmon. Ze verrijken de collectie van het Museum voor Sierkunsten van Namen, dat wordt ondergebracht in het Hôtel de Groesbeeck-de Croix.