Niet te missen tentoonstellingen

17 juni 2016

Droomt u al van leuke uitstapjes tijdens de zomer? Breng dan zeker een bezoek aan het Koninklijk Museum van Mariemont, het Diamantpaviljoen aan het MAS in Antwerpen, het Musée en Piconrue in Bastogne en het Bonnefantenmuseum in Maastricht, waar u enkele bijzondere werken uit onze collectie kan gaan bekijken.

‘Helden van klei en papier’
In het Koninklijk Museum van Mariemont kunt u een selectie mythologische werken bewonderen uit de collectie Van Herck. De Koning Boudewijnstichting kocht deze gerenommeerde verzameling van meer dan 800 tekeningen en terracotta’s in 1996-07 aan. Het zijn voornamelijk ontwerpen voor sculpturen van Zuid-Nederlandse – en vooral Antwerpse - kunstenaars uit de 17e tot de 19e eeuw. Ze zijn een onmisbare bron voor de studie van de Antwerpse barok. De tentoonstelling belicht de collectie nu vanuit een nieuw perspectief. Hercules, Apollo, Venus en Amor, Mars, Bacchus en zijn Bacchanten, Romulus en Remus en talrijke andere helden, goden en godinnen uit het Grieks-Romeinse pantheon verschijnen er telkens opnieuw in een andere gedaante.
Nog tot 20 november 2016
Meer info

‘Gracieus. Belgische Art Nouveau in de kijker’
7 uitzonderlijke stuks uit de collectie van het Erfgoedfonds schitteren in de tentoonstelling 'Gracieus', die met medewerking van de Stichting tot stand kwam.
Nog tot 15 januari 2017 te bezoeken in de paviljoenen aan het MAS. Philippe Wolfers en Henry Van de Velde zijn alvast van de partij!
Meer info

‘Didier Comès, L'encrage ardennais’
Van 23 april 2016 tot 15 januari 2017 wijdt het 'Musée en Piconrue' een tentoonstelling aan tekenaar en stripscenarioschrijver Didier Comès, een artiest die tal van internationale prijzen in de wacht sleepte en beschouwd wordt als een grootmeester van de auteurstrip. De tentoonstelling omvat de originele striptekeningen en documenten die de Stichting kon vrijwaren dankzij de broer en zussen van Didier Comès.
Meer info

‘Van Floris tot Rubens. Meestertekeningen uit een Belgische privéverzameling’
Deze tentoonstelling toont negentig tekeningen van Hollandse en Vlaamse meesters uit de 16e en het begin van de 17e eeuw. Met veel zorg bijeengebracht door een Belgische verzamelaar, behoren ze tot een van de meest boeiende en vruchtbare episodes uit de geschiedenis van de tekenkunst.
Van 15 juli 2016 tot 30 januari 2017, in het Bonnefantenmuseum in Maastricht.
Meer info