Afspraak in onze musea!

11 juni 2020

Sinds 18 mei openen de Belgische musea geleidelijk weer hun deuren voor het publiek. De ideale gelegenheid om de werken uit onze collectie met eigen ogen te ontdekken.

Tijdens de lockdownperiode waren er tal van initiatieven waarbij u openbare collecties van bij u thuis kon bekijken. Maar vanaf nu kunt u de heropening van de musea steunen door een bezoek ter plaatse te plannen en er ons rijke erfgoed te ontdekken.

De Koning Boudewijnstichting ijvert al meer dan dertig jaar voor de bewaring en bescherming van het Belgische erfgoed, vooral door de aankoop van belangrijke werken uit ons verleden. Dankzij een kwaliteitspartnerschap met om en bij de 67 musea en publieke instellingen in het hele land kan ze de toegankelijkheid van haar collectie waarborgen.

Ontdek schilderijen, sculpturen, juwelen, meubelen, werken in textiel, boeken… die de kwaliteit en de diversiteit van de ongeveer 25.000 stukken van onze collectie illustreren. Via ons online collectieoverzicht kunt u nagaan waar uw favoriete werken bewaard worden.

Verschillende tijdelijke tentoonstellingen die werken uit onze collectie in de kijker plaatsen, zullen ook verlengd worden. Een niet te missen buitenkans!

 • ‘Archieven en objecten: Archeologen aan de slag’ in Musée L
  Verschillende koptische weefsels uit de collectie Fill-Trevisiol werden overgebracht naar het Musée L, voor een unieke tentoonstelling die ons onderdompelt in de geschiedenis van de archeologie, aan de hand van de notaboekjes van twee toparcheologen.
   
  → verlengd tot 26 augustus 2020
   
 • Léon Spilliaert’ in de Royal Academy of Arts (Londen)
  Ontdek De absintdrinkster, naast andere belangrijke werken van Léon Spilliaert, naar aanleiding van de allereerste overzichtstentoonstelling van de kunstenaar in het Verenigd Koninkrijk.
   
  → verlengd tot 20 september 2020
   
 • ‘Bye Bye Future! L’art de voyager dans le temps’ ( Bye Bye Future! De kunst van het tijdreizen’) in het Koninklijk Museum van Mariemont
  Originele striptekeningen uit De Holle Aarde en De Donkere Steden, afkomstig uit het Archieffonds François Schuiten, nodigen u uit om in de tijd te reizen, in het Koninklijk Museum van Mariemont.
   
  → verlengd tot 25 oktober 2020
   
 • ‘De Gouden Driehoek’ in het Kasteel van Seneffe
  Ontdek de eeuw van de Verlichting, in het gezelschap van Isabelle Depestre, Gravin van Seneffe, en Jacques de Heusy, in het Kasteel van Seneffe.
   
  → verlengd tot 8 november 2020