Reizen in de tijd met François Schuiten

24 januari 2020

Naar aanleiding van de tentoonstelling “Bye Bye Future! The art of time travelling” (25 januari – 24 mei 2020) in het Koninklijk Museum van Mariemont zullen er originele striptekeningen te bewonderen zijn uit “Les Terres Creuses” (“De Holle Aarde”) en “Les Cités Obscures” (“De Duistere Steden”), uit het Archieffonds François Schuiten

Het Koninklijk Museum van Mariemont organiseert van 25 januari tot 24 mei 2020 een tentoonstelling die de denkbeeldige toekomstvisie belicht van moderne en hedendaagse kunstenaars en schrijvers. Manuscripten uit de futuristische literatuur, eigentijdse sculpturen en creaties uit de wereld van de popcultuur en de sciencefiction zullen er naast elkaar prijken om de fascinatie voor de toekomst te illustreren,  geuit via een mengeling van hoop en vrees. 

In zijn werken verkent François Schuiten parallelle werelden en denkbeeldige megapolen tussen fictie en realiteit. Het is dan ook logisch dat zijn werk mee tentoongesteld wordt op “Bye Bye Future! The art of time travelling”. François Schuiten werkte bovendien mee aan sommige decors van de tentoonstelling, die samengesteld werden door zijn broer Luc Schuiten en Sébastien Faye. 

In 2013 schenkte François Schuiten de originele tekeningen van “Les Cités Obscures” (“De Duistere Steden”) en “Les Terres Creuses” (“De Holle Aarde”) aan de Koning Boudewijnstichting, om zijn authentieke documenten veilig te stellen voor de toekomst. Deze documenten worden bewaard in de Bibliotheca Wittockiana. 

Kom van 25 januari tot 24 mei 2020 naar het Koninklijk Museum van Marimont, om er de originele striptekeningen van François Schuiten te ontdekken, naast meer dan honderd andere werken! 

Praktisch:

“Bye Bye Future! The art of time travelling” 
Koninklijk Museum van Mariemont 
Chaussée de Mariemont, 100 
7140 Morlanwelz
Van 25 januari tot 24 mei 2020