Weekend van het stripverhaal

18 november 2016

Op 25, 26 en 27 november 2016 organiseert het Musée en Piconrue in Bastogne een ontmoetingsdriedaagse rond het stripverhaal. Ook het werk van Didier Comès, dat aan de Koning Boudewijnstichting geschonken werd, komt er aan bod.

Een rijk en gevarieerd programma voor de hele familie en voor stripliefhebbers

Op vrijdag om 20 uur leidt Thierry Bellefroid, journalist van de RTBF en stripkenner, een publiek panelgesprek rond het werk van Didier Comès met auteurs en persoonlijkheden die hem goed hebben gekend: Benoît Sokal, Didier Platteau, Jean-Claude Servais, Philippe Jarbinet en Albert Moxhet.

Zaterdag en zondag zijn er creatieve workshops en initiaties voor groot en klein in verschillende artistieke technieken: zwart-wit collages maken rond het thema van de Ardense legendes en fabels, onder leiding van Xavier Al Charif; maskers ontwerpen in papier-maché met natuurlijke materialen, onder leiding van Célia Kretschmar; een fresco ontwerpen onder leiding van graffitikunstenaar Damis BNK; haiku’s schrijven geïnspireerd door de wereld van Comès, onder leiding van Cécile Jancart van de vzw deCouràJardin; monoprints maken onder leiding van Audrey Laurent en het Maison des Jeunes de Bastogne; badges ontwerpen, tekeningen maken in Oost-Indische inkt enz.

Er zijn ook signeersessies waarop stripliefhebbers auteurs kunnen ontmoeten: Jean-Claude Servais, Palix, Philippe Jarbinet, Frémor, Stibane, Renaud De Heyn, Michel Pierret, Pierre-Emmanuel Paulis, Albert Moxhet... Strips en boeken over artistieke technieken zijn te koop in de stand van Librairie Croisy van Bastogne.

Met zijn toegangsticket kan men deelnemen aan een wedstrijd waarop boeken en kunstenaarsmateriaal te winnen zijn, aangeboden door Librairie Croisy.

Een evenement in het kader van de tentoonstelling over Didier Comès

Sinds 2014 bewaart het Musée en Piconrue het oeuvre van Didier Comès, bestaande uit 560 originele platen, schetsen, story-boards en uitgebreide documentatie. Het geheel dat door de familie van de kunstenaar aan de Koning Boudewijnstichting werd geschonken en in bewaring werd gegeven aan het museum, is thans te zien op een tentoonstelling die nog loopt tot 15 januari 2017 in het Musée en Piconrue: Didier Comès - L'encrage ardennais.

Een event georganiseerd in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting, Librairie Croisy en Maison des Jeunes de Bastogne.

Praktische info en reservaties:
www.piconrue.be
[email protected] - 061/55.00.55