Het grafisch werk van de collecties Neirynck en Knaepen in de kijker geplaatst - Laatste weekend!

18 februari 2016

Na het succes van 'Figuren van het expressionisme', een tentoonstelling die twee jaar geleden georganiseerd werd in dezelfde locatie, kan het publiek dit keer 20ste-eeuwse inktprenten, houtskooltekeningen, gouaches, aquarellen en pasteltekeningen ontdekken in de 'Espace Beausite' in Aarlen.

Thomas Neirynck en Jos Knaepen koesterden dezelfde passie voor abstracte kunst uit de tweede helft van de 20ste eeuw. Ze richtten allebei een fonds op binnen de Stichting, om het voortbestaan van hun collectie veilig te stellen. In de eerste collectie staan Belgische kunstenaars centraal, terwijl de tweede collectie Angelsaksische artiesten belicht. De 'Espace Beausite' plaatst beide collecties in de kijker.

De kunstwerken van beide fondsen dateren uit de tweede helft van de 20ste eeuw. Ze verrijken en verduidelijken elkaar dankzij deze gemeenschappelijke presentatie. Ze illustreren ook de vele technieken die gehanteerd werden op papier. De tentoonstelling in de 'Espace Beausite' toont onder meer werk van Pat Andrea, Jo Delahaut, Hans Hartung en Didier Duesberg, maar ook van Bram van Velde, Sam Francis, Jean Fautrier en Alan Green. De confrontatie tussen Belgische en internationale kunstenaars zorgt voor een aanzienlijke blikverruiming. Ze biedt een rondreis van George Grosz naar Camille de Taye, van David Nash naar Jacques Calonne.

Praktische info:
Tentoonstelling 'Het grafisch werk in de collecties Thomas Neiryck en Jos Knaepen'
Plaats: Espace Beausite, 321 Avenue de Longwy, B 6700 Aarlen
Datum: van 19 februari 2016 tot 20 maart 2016
Van maandag tot zaterdag van 14 tot 18 u. Op zondag 6, 13 en 20 maart: van 15 tot 18 u.