Eerbetoon aan Christian Dotremont

25 mei 2022

Dit jaar zou Dotremont 100 jaar zijn geworden. De Stichting brengt een artistiek eerbetoon in de Wittockiana - met foto’s van Georges A. Bertrand -, leent 180 werken aan de indrukwekkende tentoonstelling in de KMSK in Brussel en steunt een publicatie over deze emblematische kunstenaar en dichter.

Expo ‘Reizen | Landschappen - Christian Dotremont. Een fototentoonstelling van Georges A. Bertrand’ 

De Koning Boudewijnstichting brengt een artistiek eerbetoon aan Christian Dotremont en organiseert in de Wittockiana een fototentoonstelling met werk van fotograaf-reiziger Georges A. Bertrand. Hij neemt ons mee op een poëtische reis langs betekenisvolle plaatsen uit Dotremonts leven. Zijn foto’s gaan in dialoog met citaten en poëtisch werk van Christian Dotremont, en met enkele werken en objecten uit het Archieffonds Christian Dotremont. Te bezoeken van 11 juni tem 2 oktober 2022, in de Wittockiana.

Tentoonstellingscatalogus: Georges A. Bertrand in de voetsporen van Christian Dotremont

Naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Reizen | Landschappen - Christian Dotremont. Een fototentoonstelling van Georges A. Bertrand’ brengt de Koning Boudewijnstichting ook een tentoonstellingscatalogus uit. Georges A. Bertrand en Stéphane Massonet nemen ons mee op een poëtische reis in het kielzog van de uitvinder van het logogram.

Expo: ‘Christian Dotremont: Schilder-schrijver' 

Nog tot 7 augustus 2022 loopt de unieke tentoonstelling over kunstenaar Christian Dotremont in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten in Brussel. Het Archieffonds Christian Dotremont - in 2011 aan de Koning Boudewijnstichting geschonken – zorgde voor meer dan 180 werken in deze indrukwekkende tentoonstelling en is het vertrekpunt voor de expo.

Publicatie geschriften van Dotremont

Op 19 augustus verschijnt de publicatie ‘Dépassons l’anti-art’ van Stéphane Massonet. Dit boek bundelt meer dan 200 teksten van Christian Dotremont over kunst, cinema en literatuur. Het Fonds Jacqueline Delcourt-Nonkels kende het publicatieproject in 2020 de Prijs Jacqueline Nonkels toe.