De Duistere Steden van François Schuiten tentoongesteld in Tallinn

19 juni 2020

Van 18 juni tot 8 november 2020 zijn 28 originele werken van François Schuiten te bezichtigen in het Museum voor Estse Architectuur, naar aanleiding van een tentoonstelling over De Duistere Steden.

Het Museum voor Estse Architectuur in Tallinn laat u, in samenwerking met Benoit Peeters en François Schuiten, deze zomer de surrealistische wereld van De Duistere Steden ontdekken. In totaal 28 originele werken van François Schuiten, waaronder strippagina’s, krijttekeningen en storybooks, zullen de stedenbouw en architectuur illustreren die deze zo bijzondere wereld van beide kunstenaars typeren.

In 2013, ter gelegenheid van de 30ste verjaardag van De Duistere Steden, schonk François Schuiten aan de Koning Boudewijnstichting een aantal originele documenten die de albums illustreren waarvan het verhaal zich afspeelt in België. De Duistere Steden zijn de vrucht van de jarenlange vriendschap en de hechte band tussen François Schuiten en Benoit Peeters. Ze volgen een reeks bizarre personages in verschillende steden: Brüsel, Pahry, Urbicande en Taxandria. Elk album laat ons een ander aspect ontdekken van deze parallelle wereld die de twee artiesten creëren.

Nog te ontdekken tot 8 november 2020.

Praktisch:
“The Obscure World of the Urbatect. Architectural comics by François Schuiten & Benoît Peeters”
Museum voor Estse Architectuur
Ahtri 2
10151 Tallinn
Estland
Van 18 juni tot 8 november 2020