Bezoek ons op BRAFA

25 januari 2024

De Koning Boudewijnstichting presenteert op de BRAFA Art Fair de recentste aanwinsten uit haar collectie, om haar acties rond erfgoed en cultuur kenbaar te maken aan het publiek. Van harte welkom op onze stand (nr 137), van 28 januari tem 4 februari 2024, op de Heizel in Brussel.

Ook in 2024 zal de Koning Boudewijnstichting op BRAFA aanwezig zijn om haar inzet voor erfgoed en cultuur te belichten en een selectie van haar recente aanwinsten en andere meesterwerken te tonen aan het publiek.

Het topwerk van de stand is het ‘Portret van Marguerite’ van Fernand Khnopff, de bekende Belgische symbolist. Binnenkort zal dit schilderij ook te zien zijn op de tentoonstelling ‘Imagine! 100 Years of International Surrealism’ in de KMSKB. Daar zal het getuigen van de raakvlakken en breuklijnen tussen het surrealisme en zijn voorloper, het symbolisme. De aanleiding om dit meesterwerk - een van de eerste en meest belangrijke aankopen van de Stichting – te presenteren op BRAFA, die dit jaar het surrealisme in de spotlights plaatst.

De gepresenteerde kunstwerken weerspiegelen de kwaliteit en de diversiteit van de collectie. Zo kan u er een Vlaamse Primitief ontdekken, naast een zeldzaam 17e-eeuws beeldje van Maria Faydherbe, een 17e-eeuwse gouden clusterring met diamanten die de Vlaamse Gemeenschap recent uitriep tot topstuk, een spectaculaire Mechelse samowaar in zilver uit de 18e eeuw, een meesterlijke aquarel van Félicien Rops uit de 19e eeuw, een saxofoon van Adolphe Sax en heel wat andere bijzondere objecten.

BRAFA viert in 2024 ook de 100e verjaardag van de ‘geboorte’ van het surrealisme. Ze brengt hulde aan de grote surrealistische schilder Paul Delvaux, die 30 jaar geleden overleed, en verwelkomt de Stichting Paul Delvaux als eregast. Naar aanleiding hiervan presenteert de Koning Boudewijnstichting eveneens een aantal bijzondere surrealistische werken op haar stand: o.a. 'Le Verre d'Eau' van de Belgische surrealistische kunstenares Jane Graverol en originele tekeningen uit ‘Vendredi’, een uniek, handgeschreven tijdschrift dat de Belgische surrealisten creëerden.

We nodigen u van harte uit op onze stand nr. 137 en hopen u hier te mogen verwelkomen.

Praktische info:
BRAFA Art Fair
28 januari – 4 februari 2024
Open van 11u tot 19u (donderdag 1 februari open tot 22u)
Brussels Expo I Heysel, Paleizen 3 & 4
Stand Koning Boudewijnstichting: nr 137