Virtueel bezoek aan expo Camiel Van Breedam

17 december 2020

Hebt u nog geen bezoek kunnen brengen aan de tentoonstelling gewijd aan het boeken-oeuvre van de Belgische kunstenaar Camiel Van Breedam? U hebt nog enkele dagen de tijd! De expo is gesloten tussen 24 december en 2 januari, maar is online toegankelijk via een 360° virtuele tour.


Bekijk hier de virtuele tour

Over de tentoonstelling

De Belgische kunstenaar Camiel Van Breedam (1936, Boom) wordt, met de steun van de Koning Boudewijnstichting, tot 21 maart 2021 voor het voetlicht gebracht in de Wittockiana.

Camiel Van Breedam houdt van boeken, van boekkunst en van kunst met boeken. Zij vormen een rode draad in zijn oeuvre. De Bibliotheca Wittockiana, het Museum van de Boekkunsten en de Boekband, ligt hem dan ook nauw aan het hart. Een vijftigtal werken, uitgekozen door de kunstenaar zelf, zijn er tot 21 maart 2021 te zien. Zijn collages refereren naar de boekenwereld en gaan er in dialoog met uitzonderlijke boekbanden uit de collectie van de Bibliotheca Wittockiana. Camiel Van Breedam kreeg er de vrije hand om vorm te geven aan deze boeiende dialoog.

De tentoonstelling wil ook een eerbetoon brengen aan Michel Wittock, die als gepassioneerd boekenliefhebber en oprichter van de Bibliotheca Wittockiana in 2020 kwam te overlijden en al 10 jaar geleden een groot deel van zijn wereldbefaamde collectie boeken en boekbanden aan de Koning Boudewijnstichting schonk. Ook Camiel Van Breedam benaderde de Koning Boudewijnstichting om er voor te zorgen dat de kern van zijn oeuvre in de toekomst bewaard zal blijven.