'Pol Bury. Time in Motion'

10 maart 2017

Een Cobra-tijdschrift met coverontwerp van Pol Bury uit het archieffonds Christian Dotremont is nu in BOZAR te zien in de retrospectieve tentoonstelling over Pol Bury.

Van 24 februari tot 4 juni 2017 kan u tijdens de retrospectieve tentoonstelling ‘Pol Bury. Time in motion’ kennismaken met het rijke en gevarieerde oeuvre van één van onze belangrijkste naoorlogse kunstenaars. Via schilderijen, beeldhouwwerken, installaties, fonteinen, juwelen, grafische werken en teksten bekomt u een dieper inzicht in de diversiteit en complexiteit van Bury’s oeuvre. U ontdekt er ook de rode draad doorheen zijn werk: beweging. Pol Bury lag nl mee aan de basis van de kinetische kunst, een stroming in de kunst waarin beweging centraal staat. Hij was eveneens lid van de kunstbewegingen ‘Jeune Peinture belge’ en CoBrA.

Het archieffonds Christian Dotremont, dat geschonken werd aan de Koning Boudewijnstichting, leent een van de edities van het tijdschrift ‘Cobra’ uit. Het tijdschrift ‘Cobra’, waarvan Christian Dotremont de hoofdredacteur was, was de spil van de CoBrA beweging. Pol Bury (1922-2005) ontwierp de cover van dit nummer van 1949. Het werd uitgeven naar aanleiding van de Internationale Tentoonstelling van Experimentele Kunst ‘La fin et les moyens’ in Brussel.

Praktisch:
‘Pol Bury. Time in motion’
Plaats: Paleis voor Schone Kunsten Brussel (BOZAR)
Datum: van 24 februari tot 4 juni 2017
Meer info