Nieuwe presentatie Koptisch textiel

12 februari 2018

Wist u dat er vele verschillende technieken gebruikt werden om Koptisch textiel te vervaardigen? En dat de collectie Fill-Trevisiol hier enkele prachtige voorbeelden van telt? Kom er meer over te weten in de nieuwe presentatie van het Koninklijk Museum van Mariemont.

Een 200tal stukken Koptisch textiel, voornamelijk uit de 2de tot de 10de eeuw, werden in 2015 door Maria Luise Fill en Robert Trevisiol aan de Koning Boudewijnstichting geschonken. Om de 6 maanden wordt een andere selectie werken uit de collectie tentoongesteld in het Koninklijk Museum van Mariemont.

Deze keer staan de technieken centraal die aangewend werden voor de creatie van de weefsels en de decoratieve elementen.

Bezoek de nieuwe presentatie en kom er meer te weten over de gebruikte materialen - linnen, wol maar ook zijde – en de veelheid aan technieken. Prachtige motieven en figuren in legwerk. Purperen weefsels uit de Romeinse periode gedecoreerd met geometrische motieven in de vliegendedraadtechniek. Schuine lijnen bekomen door de sumaktechniek, decoratieve banden met inslagstrepen en zoveel meer!

Praktisch:
Koninklijk Museum van Mariemont
Tot eind December 2018
Adres: Chaussée de Mariemont 100, 7140 Morlanwelz
Open van 10 tot 17 uur, gesloten op maandag
Iedere eerste zondag van de maand is de vaste collectie gratis te bezoeken