Laureaten Prijs René Carcan bekend

5 februari 2016

De laureaten van de Internationale Prijs voor Gravure René Carcan werden op 4 februari bekend gemaakt in de Bibliotheca Wittockiana. De Grote Internationale Prijs ging naar Weronika Siupka, de Eerste Internationale Prijs naar Danielle Creenaune, de Tweede Internationale Prijs naar Clare Davidson en de Publieksprijs naar Olesya Dzhuraeva.

SIUPKA Weronika (PL – 1977°) won met haar ets Strange Light de Grote Internationale Prijs ter waarde van € 5.000. Ze is leraar aan de Academie voor Schone Kunsten in Katawice, Polen en nam reeds deel aan vele groepstentoonstellingen, tentoonstellingen en wedstrijden in Polen en het buitenland. Voor haar grafisch werk kreeg ze ook al enkele awards.

CREENAUNE, Danielle (AU – 1974°) ontving voor heer lithografie Pyrophyte III de Eerste Internationale Prijs ter waarde van € 3.000. Ze leeft en werkt in Barcelona en volgde een Bachelor en Master of Art aan de universiteit van New South Wales, Sydney Australië. In 2015 werd haar werk ook al geselecteerd voor de Internationale Grafiek-Triënnale van Krakow.

DAVIDSON, Clare (GB – 1976°) mocht voor haar monotype The failling umbrellas de Tweede Internationale Prijs ter waarde van € 2.000 in ontvangst nemen. Ze woont en werkt in Londen en volgde een post graduaatdiploma in tekenen, waaronder grafiek , aan de Prince’s Drawing School, Londen. Vervolgens was ze in 2011 Artiest in residentie en leraar aan de international Institute of Fine Art en in sept 2015 Artiest in residentie, in de Naestved Print workshop in Denemarken.

DZHURAEVA, Olesya (UA – 1982°) ontving voor haar linosnede Etude 4 de Publieksprijs. Ze leeft en werkt in Oekraïne en nam als graveur reeds deel aan vele tentoonstellingen.