Internationale Prijs voor Grafische Kunsten René Carcan

27 januari 2016

De prijsuitreiking van de tweede editie van de Internationale Prijs voor Grafische Kunsten René Carcan zal plaatshebben op 4 februari 2016 in de Bibliotheca Wittockiana. Van 5 tot 21 februari kunt u er kennismaken met alle door de jury geselecteerde werken.

De jury koos uit een honderdtal kandidaten 23 laureaten om deel te nemen aan de eindfase van deze tweede editie van de wedstrijd, die zich richt tot grafische kunstenaars en studenten grafische kunsten uit de hele wereld. Elke kunstenaar moet daarbij minstens vier recente gravures indienen.

Op 4 februari 2016 worden in de Bibliotheca Wittockiana vier prijzen uitgereikt: de Grote Internationale Prijs (€ 5.000), de Eerste Internationale Prijs (€ 3.000), de Tweede Internationale Prijs (€ 2.000) en de Publieksprijs, die toegekend wordt door de internauten. Van 5 tot 21 februari krijgt het publiek niet alleen de kans om de werken van de 23 laureaten te ontdekken, maar ook om ze te kopen.

Om dit project tot een goed einde te brengen, besliste de vzw “Espace René Carcan”, organisator van de Prijs en erfgenaam van de Stichting die René Carcan nog tijdens zijn leven oprichtte, om de krachten te bundelen met de Koning Boudewijnstichting. Het Fonds heeft als doel de gravurekunst in de kijker te plaatsen en daarmee de wens van René Carcan (1925–1993) te vervullen om een miskende discipline te herwaarderen.

Praktische info:
Bibliotheca Wittockiana
Bemelstraat 23,1150 Sint-Pieters-Woluwé
Van dinsdag tot zondag, van 10u tot 17u (laatste toegang om 16u30)
Gesloten op maandag en feestdagen
Website Bibliotheca Wittockiana