Internationale studiedag 'Ysaÿe Rediscovered'

12 februari 2024

In 2023 kocht de Koning Boudewijnstichting een unieke partituur van Eugène Ysaÿe, om hem aan de KBR toe te vertrouwen. Als talentvolle componist blijft Ysaÿe muziekliefhebbers fascineren. Op donderdag 15 februari 2024 wijdt de KBR een internationale studiedag aan hem.

In 2023 werd de autografische partituur van het Poème nocturne voor viool, cello en orkest opus 29 van de componist Eugène Ysaÿe (1858-1931) aangekocht door het Fonds Léon Courtin - Marcelle Bouché, beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Deze vertrouwde dit bijzonder document toe aan de muziekafdeling van KBR (Koninklijke Bibliotheek van België).

Op 15 februari 2024 organiseert deze laatste - in samenwerking met het Laboratoire de musicologie (LaM) van de ULB, de Belgische Vereniging voor Muziekwetenschap en BOZAR, de internationale studiedag 'Ysaÿe Rediscovered’. Welke plaats neemt Eugène Ysaÿe in de Belgische en Amerikaanse muziekwereld in? Wat is de nalatenschap van deze atypische componist en vertolker? Dit zijn de vragen die een reeks sprekers zullen beantwoorden.

Een must voor alle muziekliefhebbers!

Programma en praktische informatie
Internationale studiedag 'Ysaÿe Rediscovered'
KBR, concertzaal De Greef, 4de verdieping
Kunstberg 28 1000 Brussel
Gratis – verplichte inschrijving