Hugo Claus in het Paleis voor Schone Kunsten

7 maart 2018

‘Hugo Claus, Con Amore’: een tentoonstelling over en voor Hugo Claus in het Paleis voor Schone Kunsten/BOZAR te Brussel. Een eigenzinnig portret met meerdere stuks uit onze archieven van Hugo Claus en Christian Dotremont. Een primeur!

Ontdek er in primeur meerdere kunstwerken en documenten uit de door het Erfgoedfonds aangekochte nalatenschap van Hugo Claus. Dit archief is een zeer waardevolle getuige van Claus’ werk en leven en omvat correspondentie, manuscripten, typoschriften en drukproeven van zowel poëzie, proza als theater- en filmstukken, notitieboekjes en persoonlijke documenten zoals agenda’s, dagboeken en documentatie rond literaire prijzen.

Uit het archieffonds Christian Dotremont, dat door Guy Dotremont aan de Koning Boudewijnstichting geschonken werd, worden twee meesterwerken van Claus getoond. Een eerste publicatie is ‘Zonder vorm van proces’, een pantomime-gedicht met illustraties van Pierre Alechinsky. Het tweede werk, ‘Natuurgetrouw’, is een boek met niet alleen verhalen en fabels, maar ook schetsen, gedichten, dialogen, overwegingen, enz.

Praktisch:
Tentoonstelling ‘Hugo Claus, Con Amore’
Van 28 februari 2018 tot 27 mei 2018
BOZAR/Paleis voor Schone Kunsten Brussel