Geschiedenis van de informatica

21 maart 2019

Voor de tweede editie van de NAM-IP DAY nodigde het Computer Museum NAM-IP de rector van de Universiteit van Namen uit voor een uitzonderlijke lezing over de geschiedenis van de informatica en de uitdagingen van de toekomst.

Het Fonds Baanbrekende Informatica, dat opgericht werd binnen de Koning Boudewijnstichting, illustreert de beginperiode van de informatica in België en steunt de vzw NAM-IP bij de valorisatie van de eerste vormen waarin de technologie zich in ons land ontwikkelde.

De tweede editie van de NAM-IP DAY had plaats op 14 maart 2019. De rector van de Universiteit van Namen schetste de geschiedenis van de informatica en de uitdagingen voor de toekomst. Een mooie gelegenheid om te brainstormen over kunstmatige intelligentie, opleiding en vorming van jongeren via de nieuwe technologieën, maar ook over de educatieve rol van een museum hierbij en over zijn plaats in het huidige digitale tijdperk.

Het Computer Museum NAM-IP heeft als opdracht de vier collecties baanbrekende informatica te valoriseren die geschonken werden aan de Koning Boudewijnstichting, in het kader van het Fonds voor Baanbrekende Informatica. Elk van die collecties illustreert een specifiek aspect van de geschiedenis van de informatica en haar impact op de samenleving.