Didier Comès opnieuw in de spotlights!

21 december 2018

In de Abbaye de Stavelot loopt de niet te missen tentoonstelling ‘Didier Comès. De Ardense verankering’. Naar aanleiding van de tentoonstelling geeft de Koning Boudewijnstichting de publicatie ‘Didier Comès. Leuchtendes tiefes Schwarz’ uit.

Didier Comès wordt terecht beschouwd als een van de grootste striptekenaars van de tweede helft van de 20e eeuw. In 2013 kreeg de Koning Boudewijnstichting het artistieke patrimonium van deze Belgische tekenaar en stripscenarioschrijver geschonken. Zo wouden de erfgenamen voorkomen dat de nalatenschap verspreid zou raken. Samen met het Musée en Piconrue in Bastenaken, waar de stukken zijn ondergebracht, zorgt de Stichting voor het behoud, het toegankelijk maken en levendig houden van Comès oeuvre.

En dat Comès ook na zijn overlijden verder leeft, bewijst de tentoonstelling die de Abbaye de Stavelot aan Comès wijdt. Een presentatie met originele striptekeningen en documenten die Comès ons naliet, maar ook met aandacht voor persoonlijke belevenissen, historische referenties, ontdekkingstochten en ontmoetingen die geleid hebben tot zijn bijzonder creatieve ontwerpen.

Naar aanleiding van de tentoonstelling geeft de Koning Boudewijnstichting de publicatie ‘Didier Comès. Leuchtendes tiefes Schwarz’ uit. De publicatie over Didier Comès is zo in drie talen beschikbaar (NL / FR / DE).

Praktisch:

‘Didier Comès. De Ardense verankering’
Abbaye de Stavelot
Cour de l'Abbaye, 1
4970 Stavelot
Tot 5 januari 2020
Ma-Zo: 10 u.-18 u.