De tekeningen van Didier Comès beschermd

18 oktober 2013

De broer en zussen van de Belgische tekenaar Didier Comès, een van de grootste striptekenaars van de tweede helft van de 20e eeuw, hebben het complete artistieke patrimonium dat zij als wettige erfgenamen in ontvangst mochten nemen, geschonken aan de Koning Boudewijnstichting. Op die manier voorkomen zij dat de nalatenschap die Comès levend zal houden, verspreid raakt. De tekenaar had in zijn testament nl geen enkele maatregel genomen om dit patrimonium na zijn overlijden te beheren. Met de hulp van de Stichting werd een oplossing gezocht zodat dit erfgoed gevrijwaard kan worden.

Didier Comès werd geboren in 1942 en had een Duitstalige vader en een Waalse moeder. In 1969 begon hij strips te tekenen. Zijn strips verschenen in Le Soir, Pilote, Robbedoes, Kuifje en A Suivre (Wordt vervolgd). Tijdens zijn loopbaan als tekenaar (van Sventebold (1969) tot Dix de Der (2006) met daartussen Silence (1979), Eva (1985) en La maison où rêvent les arbres (1994) ) bleef zijn tekenstijl voortdurend evolueren.

De Stichting zal samenwerken met het Musée en Piconrue in Bastogne voor het behoud en de voorstelling van het ontvangen oeuvre.