‘De Duistere Steden’: een blik achter de schermen

11 juni 2014

De 'Bibliothèque nationale de France' (BNF) brengt een eerbetoon aan twee van de grootste hedendaagse stripauteurs. Dit initiatief is een vervolg op de tentoonstelling die de Koning Boudewijnstichting organiseerde in de Bibliotheca Wittockiana, als dank aan François Schuiten en Benoît Peeters voor de schenking van de originele platen van de reeks 'De Duistere Steden'.

De BNF presenteert een aantal werken die haar geschonken werden. Het betrefteen selectie originele striptekeningen van de vier albums uit de serie De Duistere Steden: De Muren van Samaris , De Toren, Het Scheve Kind en De Schaduw van een Man.

Naar aanleiding van de 30ste verjaardag van de serie 'De Duistere Steden' wilden François Schuiten en Benoît Peeters de originele platen en de documenten die in verband staan met deze creatie vereeuwigen. Vandaar hun beslissing om ze aan zes Belgische en Franse instellingen te schenken: de Koning Boudewijnstichting, de 'Bibliothèque nationale de France', het Autrique-huis (gemeente Schaarbeek), het 'Musée de la bande dessinée' (Stripmuseum) van Angoulême, het 'Centre de l’Image van La Louvière' en het Belgisch Centrum voor het Beeldverhaal (BCB) in Brussel.

Praktisch

Bibliothèque Nationale de France, Site François-Mitterand
Quai François-Mauriac, 75706 Parijs Cedex 13
Van 6 mei tot 15 juni
Van dinsdag tot zaterdag, van 10 u. tot 19 u.
Zondag van 13 u. tot 19 u.
Gesloten op maandag en feestdagen
Gratis toegang