Collectie Neirynck in FeliXart Museum

12 april 2022

Thomas Neirynck schonk in 2004 bijna 700 abstracte kunstwerken aan de Koning Boudewijnstichting. Het FeliXart Museum brengt deze indrukwekkende collectie nu onder de aandacht in de tentoonstelling ‘Van privé naar publiek. Collectie Thomas Neirynck. Van sentiment naar lyrische expressie.'

Nog tot 6 augustus 2023 kan u in het FeliXart Museum de tentoonstelling ‘Van privé naar publiek'. Collectie Thomas Neirynck. Van sentiment naar lyrische expressie’ bezoeken.

In 2004 schonk Thomas Neirynck zijn collectie van bijna 700 kunstwerken aan de Koning Boudewijnstichting, om deze voor iedereen toegankelijk te maken. De collectie van deze privéverzamelaar en mecenas geeft een subjectieve kijk op abstracte kunst uit de tweede helft van de 20ste eeuw, met bijzondere aandacht voor de Jonge Belgische Schilderkunst en CoBrA, twee kunststromingen waarmee de Belgische kunstenaars internationale bekendheid verwierven.

U kan er – weinig eerder getoonde – werken bewonderen van grote en minder grote namen, allen kunstenaars die Thomas Neirynck persoonlijk kende.

Praktische info:
Van privé naar publiek
FeliXart Museum
Kuikenstraat 6,
1620 Drogenbos
Te bezoeken tot 6 augustus 2023

Bekijk hier de reportage van RINGtv