Voorstelling van het beeld Jakobus in Namen

17 september 2012

In samenwerking met de Koning Boudewijnstichting, wordt in de Sint-Jakobkerk in Namen een bijzonder beeldhouwwerk van Sint-Jakob tentoongesteld. Het 16de-eeuws werk in gepolychromeerd hout is toegeschreven aan de Meester van Waha. Het beeld werd onlangs door het Fonds Tilmon, dat beheerd wordt door de Koning Boudewijnstichting, aangekocht. Het wordt in langdurig bruikleen gegeven aan het Musée provincial des Arts anciens du Namurois – Trésor d’Oignies (TreM.a), dat sinds de aanwezigheid van de Schat van Oignies (die hen ook toevertrouwd werd door de Koning Boudewijnstichting) het statuut kreeg van officiële tussenstop op de weg naar Santiago de Compostella

Op 15 september opent de Sint-Jakobskerk uitzonderlijk een hele dag zijn deuren voor het grote publiek. In het kader van het bedevaartsproject ‘De Namur à Saint Jacques de Compostelle autrement…’. kunt u er de kerk, die nu geen religieuze functie meer uitoefent en normaalgezien gesloten is voor het publiek, alsook twee andere beeldhouwwerken (Sint-Jakob de Apostel en Notre Dame des Piliers), bewonderen.

Bezoekers kunnen er informatie vergaren over de bedevaart ‘De Namur à Saint Jacques de Compostelle autrement…’ die in 2011 voor het eerste georganiseerd werd, alsook over de volgende editie. De ‘vrienden van St. Jakob’ tonen er ondermeer foto’s en films.

Adres: Eglise Saint-Jacques - rue Saint-Jacques – 5000 Namen
Op zaterdag 15 september, van 10.00 uur tot 17.00 uur