Steun de Fondsen ‘Vrienden van’

9 december 2014

Vele sympathisanten van verenigingen actief in de erfgoedsector willen hun vereniging financieel ondersteunen en tegelijk verbonden blijven met het goede doel waarvoor de vrienden geldinzamelacties organiseren. Het Fonds ‘vrienden van’ is een instrument van het Centrum voor Filantropie van de Koning Boudewijnstichting dat deze sympathisanten de mogelijkheid biedt om hun mecenaatsproject uit te voeren en hun organisatie duurzame steun te verlenen. Het Fonds ‘Vrienden van’ draagt de naam van de begunstigde organisatie. Het wordt opgericht voor 3 jaar en dient jaarlijks een budget van 10.000 € te beheren. Op die manier kunnen zij hun organisatie duurzame steun verlenen.

Ook u kan het project van deze filantropen steunen en hen een gift overmaken!
Hieronder vindt u enkele van de meest recente Fondsen ‘Vrienden van’:

Fonds Vrienden Van Currende
Steunt projecten voor de verspreiding van muzikaal Vlaams Erfgoed uit de 15e en 16e eeuw. Via het @MISSAM project worden polyfone missen met Renaissance muziek van (Franco)-Vlaamse componisten gezongen in hun originele context (Sint-Pieterskerk Leuven). Een initiatief van Currende: een ensemble van professionele musici dat 15e tot 18e eeuwse klassieke muziek uitvoert.

Fonds Vrienden van het Rubenshuis
Filantropen steunen projecten ter ondersteuning van het Rubenshuis en haar collecties.

Fonds Vrienden van Kazerne Dossin
Steunt projecten rond informatie en sensibilisatie met betrekking tot vervolgingsmechanismen, waaronder Joden en Zigeuners tijdens de tweede wereldoorlog

Fonds Vrienden Van La Petite Bande
Steunt projecten van het internationaal erkende barokorkest 'La Petite Bande'. De filantropen steunen onderzoek dat La Petite Bande helpt om muziek van 1600 tot 1800 op een historisch getrouwe manier uit te voeren, met technieken en instrumenten uit die periode.