Oproepen: Vakmanschap, uitmuntendheid en transmissie

13 juli 2018

Wilt u zich verder vervolmaken in een ambacht in de erfgoedsector? Of neemt u iemand in de leer om hem de knepen van uw vakmanschap te leren? Dan kunt u hiervoor een beurs krijgen.

Oproep Jong getalenteerden in erfgoedberoepen – einddatum 28/08/2018

Bent u een jonge talentvolle Belgische ambachtsman of –vrouw en wil u zich verder vervolmaken? Dien dan zeker uw project in en maak kans op een beurs van het Platform van Sofina, opgericht binnen de Koning Boudewijnstichting.
Enkele vakgebieden die in aanmerking komen: steenhouwen, smeedwerk, bekleden, houtbewerken, schrijnwerk, mozaïekleggen, decoratieschilderen, vergulden, glaskunst, gipswerk, historische groenteteelt en tuinbouw, snoeien van oude bomen, boekbinden, horlogemaken, …

Bekijk hier de oproep

Beurs voor het doorgeven van vakmanschap in een meester-leerling-traject – einddatum 15/09/2018

Neemt u iemand in de leer om hem de knepen van uw vakmanschap te leren? Of gaat u uw kennis verder verdiepen bij een leermeester of specialist? Dien dan samen als partners een aanvraag in voor een beurs van het departement Cultuur, Jeugd en Media van de Vlaamse Gemeenschap. Het kan gaan om ambachten, maar bijvoorbeeld ook om bepaalde podiumkunsten.

Bekijk hier de oproep