Ontdek het Fonds Jean Capart

22 juni 2017

Onlangs werd het Fonds Jean Capart opgezet binnen de Koning Boudewijnstichting. De doelstelling van het Fonds bestaat in de herwaardering van het historisch erfgoed van de Belgische egyptoloog Jean Capart teneinde de egyptologie in België in haar historische en wetenschappelijke aspecten te promoten.

Het Fonds ondersteunt de wetenschappelijke activiteiten op het vlak van identificatie, verzameling, selectie, behoud, inventarisering en digitalisering van de archieven van Jean Capart, evenals de herwaardering ervan. Het kan elk initiatief ondersteunen op het vlak van onderzoek en publicatie in verband met Jean Capart en zijn werk, met inbegrip van een website en elk ander communicatiemiddel.

Het Fonds werkt samen met de vzw Egyptologisch Genootschap Koningin Elisabeth waarvan de zetel gevestigd is in de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis te Brussel.

Het Fonds Jean Capart nodigt u uit om de uitzonderlijke erfenis van deze internationaal gerenommeerde Belgische egyptoloog te komen ontdekken, op haar lanceringsevent op 1 en 2 december 2017. Schrijf u hier in en neem deel aan lezingen en rondleidingen door verschillende experts.

Ter gelegenheid van de lancering heeft het Fonds Jean Capart ook een online publicatie uitgegeven. Ontdek het werk van de grondlegger van de egyptologie in België en steun de bescherming van zijn erfgoed.

Bekijk hier de publicatie