Nieuw licht op onze kunstwerken

23 mei 2019

De 16de eeuwse prenten van Hans Bol, bijlen uit het bronzen tijdperk en brieven van Georges Simenon ontdekken in een nieuw licht? Haast u, want deze expo’s lopen bijna af.

 

‘Straf en misdaad’

In de Artes Universiteitsbibliotheek in Leuven organiseren Archeologiestudenten van de KULeuven de tentoonstelling ‘Straf en misdaad’. Aan de hand van verschillende sleutelpersonen wordt het verhaal vertolkt van mensen die gestraft werden, straffen uitspraken, mishandelden of mishandeld werden. De Koning Boudewijnstichting steunt het project en geeft er verschillende werken uit haar collectie in bruikleen. Ontdek er wat de briefwisseling tussen Georges Simenon en Raymond Ziza, en de bijlen uit het bronsdepot van Heppeneert met elkaar gemeen hebben. Laatste dagen: nog tot 30 mei 2019!

Meer info

 

 ‘Prenten in de eeuw van Bruegel’

Briljant vakmanschap en gedurfd ondernemerschap speelden een belangrijke rol in de opkomst en bloei van de prentkunst in de eeuw van Bruegel. Daarvan getuigt ook Hans Bol’s prentenreeks die het Erfgoedfonds aankocht. Nog tot 23 juni 2019 te zien op de tentoonstelling 'Prenten in de eeuw van Bruegel'.

Meer info