Middagconcert Henry Vieuxtemps

14 februari 2013

Op 22 februari zal Henry Vieuxtemps weer in de kijker gezet worden. De Koninklijke Bibliotheek organiseert die dag een middagconcert met een uitvoering van Fantaisie sur Faust de Gounod. De autografische partituur van dit muziekstuk maakt deel uit van de collectie van de Koning Boudewijnstichting. Het werd in 2011 aangekocht, samen met nog 31 andere muzikale manuscripten van de belangrijke Belgische componist Henry Vieuxtemps (1820-1881). Op aanraden van de musicologen van de Koninklijke Bibliotheek werden de manuscripten aangekocht en werd een opsplitsing van het archief voorkomen. Dankzij het Fonds Manoël de la Serna werd dit geheel kort daarna nog aangevuld met de opera La fiancée de Messine/De bruid van Messina.

Fantaisie sur Faust de Gounod werd in 1869 gecomponeerd in d mineur, voor viool en piano. Het werk werd in april 1869 te Manchester voor het eerst uitgevoerd door Vieuxtemps zelf.

Het concert vindt plaats om 12.30 uur in het Auditorium Arthur De Greef. Maria Milstein (viool) en Philippe Riga (piano) brengen er muziek van Beethoven, Vieuxtemps en Ysaÿe.

Reserveer hier uw tickets of klik hier voor meer informatie over het programma.