Micheline Wautier: een belangrijke 17de-eeuwse kunstenares herontdekt

13 juni 2018

Ter gelegenheid van ‘Antwerpen Barok 2018’ pakken het MAS en het Rubenshuis uit met de allereerste overzichtstentoonstelling gewijd aan Micheline Wautier. Ontdek er een referentiewerk van deze kunstenares, dat gerestaureerd werd dankzij het Fonds Baillet Latour.

Het schilderij 'Mystiek huwelijk van de Heilige Catharina' van Micheline Wautier (1649) is eigendom van het Seminarie van Namen en sinds 2010 beschermd als uitzonderlijk erfgoed van de Franse Gemeenschap.

Het doek is gesigneerd en gedateerd, waardoor nog heel wat andere werken konden worden toegewezen aan de Belgische kunstenares. Op die manier is het ook van onschatbare waarde voor het wetenschappelijk onderzoek. Het MAS en het Rubenshuis wilden het heel graag tentoonstellen naar aanleiding van “Antwerpen Barok 2018”. Vandaar dat het grondig gerestaureerd werd, met de steun van het Fonds Baillet Latour.

U kunt dit unieke werk ontdekken in het kader van de tentoonstelling 'Michaelina, de leading lady van de barok' . Nog tot 2 september te bezichtigen in het MAS in Antwerpen.

Praktisch:
'Michaelina, de leading lady van de barok'
Antwerpen, MAS
Van 1 juni tot 2 september 2018