Lancering Private Art Support Foundation - Fonds

21 september 2017

Op 21 september werd het Pasfoundation-fonds gelanceerd in aanwezigheid van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz en Thomas Leysen, voorzitter van de Koning Boudewijnstichting.

Pasfoundation werd in 2012 opgestart door kunstenaar Piet Stockmans en een aantal Limburgse ondernemers. Ze heeft als doel werken van moderne en hedendaagse toonaangevende Belgische kunstenaars te vrijwaren en te valoriseren. De voorbije vijf jaar werd er een omvangrijke collectie samengesteld. Wel rees de vraag: hoe de collectie veilig te stellen voor de toekomst, en hoe samen te werken met de bestaande museuminstellingen? Om daarvoor een oplossing te vinden, richtte Pasfoundation binnen de Koning Boudewijnstichting een fonds op in eigen naam.

Dit fonds is een volwaardige partner van Pasfoundation. Het is een instrument dat het mogelijk maakt om de duurzaamheid van de kunstwerken te waarborgen, een structurele samenwerking te ontwikkelen met de museuminstellingen en filantropie aan te moedigen op het vlak van hedendaagse kunst.