Kom Caritas bezichtigen!

30 september 2013

Het beeld Caritas van Jan van Delen, door het Erfgoedfonds in Londen aangekocht en na meer dan 2 eeuwen terug in België, is nu te bezichtigen in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België. Daar wordt het beeld tentoongesteld naast andere werken die destijds door de familie de la Tour et Tassis besteld werden en die getuigen van de bredere context waarin het werk tot stand kwam.

Eens de Sint-Usulakapel, de grafkapel van de familie de la Tour et Tassis in de Onze-Lieve-Vrouw ter Zavelkerk, gerestaureerd zal zijn, zal Caritas terugkeren naar zijn oorspronkelijke locatie in de Sint-Ursulakapel.

Op zondag 29 september brachten Prinses Gloria von Thurn und Taxis, afstammeling van de opdrachtgever van het beeld, en Prins Lorenz, erevoorzitter van het Erfgoedfonds, alvast een bezoek aan de presentatie in het museum alsook aan de familiegrafkapel in de Brusselse Onze-Lieve-Vrouw ter Zavelkerk.

Samen met de presentatie van Caritas in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, geeft de Koning Boudewijnstichting een prachtig geïllustreerde publicatie uit over dit pronkstuk van de Brusselse beeldhouwkunst en de bijzondere context waarin dit werk tot stand kwam.