Hommage-evenement Raoul Servais

15 september 2023

Op woensdag 27 september organiseren de CINEMATEK, Raoul Servais Collection en de Koning Boudewijnstichting een herdenkingsavond te ere van de legendarische Belgische animatiefilmmaker Raoul Servais. U kan er genieten van vier van zijn kortfilms: ‘Chromophobia', 'To speak or not to speak', 'Nachtvlinders' en zijn laatste kortfilm ‘Der Lange Kerl’, die hij realiseerde met Rudy Pinceel. Zijn werk was een inspiratiebron voor animatiefilmmakers wereldwijd en deze kortfilms getuigen van zijn uitzonderlijke talent.

Ook de recent door de Koning Boudewijnstichting uitgegeven publicatie met zijn persoonlijke oorlogsherinneringen wordt u die avond voorgesteld en gratis aangeboden.

De avond wordt opgeluisterd met muzikale intermezzo’s van Paul Van Gysegem, protagonist van de avant-garde jazz in België, en componist en dirigent, Dirk Brossé, geïnspireerd op het werk van Raoul Servais, en enkele persoonlijke getuigenissen van o.a. Rudy Pinceel, Philippe Reynaert, Martine Huvenne en Jacques Dubrulle.

Reserveer nu uw tickets via de website van de CINEMATEK en geniet van een artistieke, culturele avond, waarin Raoul Servais centraal staat.

Praktisch:
Woensdag 27 september, om 19 uur
Locatie: CINEMATEK, Baron Hortastraat 9, 1000 Brussel
Bestel hier uw tickets
(€6 standaard tarief - € 3 indien voordeeltarief)

Raoul Servais overleed op 17 maart 2023. Eind 2019 schonk deze Belgische pionier van de animatiefilm een groot deel van zijn tekeningen, animatie cels en decors aan de Koning Boudewijnstichting om ze voor altijd te vrijwaren en publiek toegankelijk te maken.