Grafische kunst: Laureaten Prijs René Carcan bekend

16 februari 2018

Paul Dumont, Ann-Kristin Källström, Grace Sippy, Julianne Ricksecker en Charlotte Massip zijn de laureaten van het Fonds René Carcan. Het Fonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, wil met de prijs de grafische kunsten internationaal promoten.

De Grote Internationale Prijs, ter waarde van € 5.000, gaat naar de Belgische Paul Dumont. Hij studeerde ‘Gravure en boekillustratie’ aan de Ecole nationale supérieure des arts visuels de La Cambre en is docent gravure aan de Ecole des arts de braine l'alleud en de Ecole d'art d'Uccle.

De Zweedse Ann-Kristin Källström ontving van de jury de Eerste Internationale Prijs ter waarde van € 3.000. Sinds 1997 werkt en experimenteert ze met verschillende gravuretechnieken. Ze gaf grafiek aan verschillende kunstscholen in Zweden en organiseert workshops en lessen voor kunstenaars en kunststudenten.

Grace Sippy, een Amerikaanse artieste, mocht de Tweede Internationale Prijs ter waarde van € 2.000 in ontvangst nemen. Ze geeft les grafiek, boekbinden en tekenen aan de University of Wisconsin-Stevens Point. Zowel in de US als internationaal nam ze deel aan verschillende tentoonstellingen en won ze meerdere prestigieuze prijzen.

De publieksprijs ging naar Julianne Ricksecker (US) en Charlotte Massip (FR) voor hun respectievelijke werken Last Light en Les belles de Cranach. Julianne Ricksecker maakt al meer dan 40 jaar grafisch werk, won meerdere prijzen en nam deel aan verschillende nationale en internationale tentoonstellingen. De Française Charlotte Massip heeft ook al heel wat tentoonstellingen op haar palmares staan, waaronder verschillende solotentoonstellingen in binnen-en buitenland.

Het werk van deze laureaten, alsook andere door de jury geselecteerde werken, worden nog tot 14 april 2018 tentoongesteld in de Bibliotheca Wittockiana.