Geniet van de zomer met Camille De Taeye

29 juni 2021

(Her)ontdek deze zomer de schilderijen van Camille De Taeye. Dat kan tot en met 10 juli in Le Salon d’Art in Brussel. Zijn werk ‘Chicon II’ is nog tot 30 september te zien in het Famenne & Art Museum, in een tentoonstelling gewijd aan het gebruik van de baksteen door onze Belgische kunstenaars.

Camille De Taeye maakte naam in de tweede helft van de 20e eeuw. Hij viel op door de originaliteit van zijn thema’s en de raadselachtige poëzie van zijn composities. In 2019 schonk zijn weduwe een mooie reeks tekeningen, schilderijen en zeefdrukken aan de Koning Boudewijnstichting, om ze toegankelijk te maken voor het grote publiek. Daarnaast werd onder de vleugels van de Stichting het Fonds Camille De Taeye opgericht om het oeuvre van de kunstenaar te bewaren en te promoten.

Zo ondersteunt het Fonds de tentoonstelling ‘Retour à Camille De Taeye’, die nog tot en met 10 juli in Le Salon d’Art in Brussel loopt, en de bijhorende catalogus. Dé kans om nooit eerder geziene gravures, schilderijen en tekeningen afkomstig van kunstgalerieën en privécollecties te ontdekken.

Het kunstwerk Chicon II, dat deel uitmaakt van de collectie kunstwerken die aan de Koning Boudewijnstichting geschonken werd, is nog tot en met 30 september te zien in het Famenne & Art Museum. Deze originele tentoonstelling Brique un jour, briques toujours is gewijd aan de baksteen in de Belgische kunst in de 20e en 21e eeuw. Ook Camille De Taeye was zo dol op dit materiaal en verhief het in zijn kunst tot een belangrijk element van onze Belgische identiteit.

Praktische info:

Retour à Camille De Taeye
t/m 10 juli 2021
Le Salon d’Art
Munthofstraat 81
1060 Brussel

Eén voor één, baksteen voor baksteen
t/m 30 september 2021
Famenne & Art Museum
Rue du Commerce 17
6900 Marche-en-Famenne