Felicitaties voor Thomas Leysen!

24 november 2014

De 7de Leadership Award werd op 18 november uitgereikt aan Thomas Leysen, Voorzitter van het Bestuurscomité van het Erfgoedfonds. Deze jaarlijkse bekroning van de vMA gaat naar een leider die door volgehouden integriteit, doorgedreven managementcapaciteiten en inspirerend leadership een uitzonderlijke carrière heeft uitgebouwd.

Onder het voorzitterschap van Thomas Leysen is de Koning Boudewijnstichting een erkende actor geworden in de erfgoedsector. Het is onder zijn impuls dat de Stichting onder andere het partnerschap met de Brafa kunstbeurs is aangegaan. Zo krijgt de Stichting jaarlijks de gelegenheid om op Brafa haar laatste aankopen te presenteren en er een kunstminnend publiek te bereiken. . Dankzij dit initiatief kreeg het Erfgoedfonds dus een bijzonder uithangbord. Ook op het vlak van filantropie zijn de initiatieven van Thomas Leysen zeer inspirerend. Het Rubenianum Fund, dat financiële middelen verzamelt voor het voltooien van de oeuvrecatalogus van Rubens,wordt vaak als voorbeeld gehanteerd voor andere filantropische projecten.

Thomas Leysen is een inspirerende leidersfiguur, die een uitzonderlijke carrière heef uitgebouwd. Sinds 2008 is hij Voorzitter van Umicore en sinds 2011 Voorzitter van KBC Groep. Onder leiding van Thomas Leysen als CEO werd het voormalige Union Minière omgevormd van een non-ferro bedrijf tot de internationale materiaaltechnologiegroep Umicore. Thomas Leysen is tevens Voorzitter van de Raad van Bestuur van Corelio, de grootste Belgische krantenuitgever.