Erfgoedfonds op Brafa

8 januari 2018

Na de speciale editie van vorig jaar, toont het Erfgoedfonds dit jaar terug – zoals gewoonlijk– een selectie van haar meest recente aanwinsten.

We stellen er enkele Belgische tegels tentoon uit de collectie die Roberto Pozzo schonk aan de Koning Boudewijnstichting. Een referentieverzameling van Belgische keramiek van maar liefst 9.000 tegels!

En wist u dat Philippe Wolfers naast o.a. juwelen en vazen, ook vele ontwerptekeningen maakte, waaronder bloemmotieven van uitzonderlijke kwaliteit? Deze plantenstudies zijn het bewijs dat Wolfers niet naar modelboeken werkte, maar de natuur als werkelijke inspiratiebron gebruikte.

Van Edgar P. Jacobs presenteren we voor het eerst enkele originele platen, ondermeer uit de legendarische stripreeks ‘Blake en Mortimer’.

Tot slot een indrukwekkend schilderij van Lancelot Volders. Een uniek stuk omdat het een beeld geeft van hoe de stad Brussel eruit zag voor het bombardement door de troepen van Lodewijk XIV in 1695. Bovendien vormt de afgebeelde patriciërswoning één van de weinige gedocumenteerde voorbeelden van burgerlijke renaissance- en barokarchitectuur in Brussel.

Van harte welkom op de stand van de Koning Boudewijnstichting (46a)!

BRAFA kunstbeurs
Van 27 januari tem 4 februari 2018
Tour & Taxis, Brussel