Erfgoed op wielen

9 januari 2012

Het Fonds Belgische Stichting voor het auto-moto patrimonium levert op het Autosalon zijn visitekaartje af met een overzichtstentoonstelling van 110 jaar geschiedenis van de auto in België.

Het Auto-en Motosalon, dat elk jaar in januari plaatsvindt in de Heizelpaleizen in Brussel, is in 2012 toe aan zijn negentigste editie. Voor deze gelegenheid zal er een tentoonstelling lopen over 110 jaar geschiedenis van de auto in België, die wordt georganiseerd door FSA, het Fonds Belgische Stichting voor het auto-moto patrimonium. De tentoonstelling moet het publiek warm maken voor het conserveren van dat erfgoed. Ze zal over 1.000 m2 de auto in elk decennium belichten aan de hand van unieke exemplaren.

Eind jaren’70 werd een historisch overzicht uitgebracht over de Belgische automobiel. Aangezien deze publicatie sinds vele jaren uitgeput was, besloot het Fonds een heruitgave, met extra informatie en beeldmateriaal, uit te brengen. Naast alle Belgische automobielmerken behandelt het boek ook supplementaire onderwerpen, zoals de Autosalons enz.