De geschiedenis van België via postzegels

10 februari 2016

De tentoonstelling ‘Filateliefde’ in het BELvue Museum zet voor de eerste keer de filatelistische collectie van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in de kijker. Voor dit initiatief werd nauw samengewerkt met bpost en prominente privéverzamelaars in België. De collectie van ongeveer 300 stukken, die ter gelegenheid van deze tentoonstelling werden verzameld, vertegenwoordigt een erfgoed van onschatbare waarde.

Het parcours geeft een overzicht van het fabricageproces van de postzegel, zijn iconografie, de geschiedenis van de post en de aanwezigheid van België in de internationale uitwisselingen door de jaren heen.

De bezoeker kan hier niet enkel bijzondere postzegels zien, maar ook het voorbereidende werk zoals schetsen, tekeningen en gravures, waarvan sommigen van de hand van grote Belgische kunstenaars zoals Luc Tuymans, François Schuiten of Pierre Alechinsky. Ook decoratieve kunst en Afrikaanse kunstvoorwerpen, die als inspiratie dienden, komen aan bod.

Praktische informatie
Plaats: BELvue museum, Paleizenplein 7, 1000 Brussel
Data: van 6 februati tot 10 april 2016
Open van maandag tot vrijdag van 9u30 tot 17u00; in het weekend, van 10u00 tot 18u00; op maandag, uitsluitend voor groepen op reservatie.
Gratis toegang