Bezoek ons op BRAFA!

21 december 2016

De Koning Boudewijnstichting zet zich al 30 jaar in voor de bescherming van ons erfgoed. Jaarlijks wordt ze door de BRAFA kunstbeurs uitgenodigd om er haar recentste aanwinsten te presenteren.

Dit jaar tonen we in een feeëriek kader enkele topstukken die in 2016 aan de Stichting geschonken werden: een schilderij van de Apostel Mattheüs van de jonge Anthony Van Dyck en een zelfportret van Jacob Jordaens. Ook een uitzonderlijk art-nouveaubeeldje en een uniek Doorniks Getijdenboek uit het begin van de 16de eeuw.

Het wordt een bijzondere presentatie, met verschillende werken uit de collectie waaronder ook ‘Het vlot van de Medusa’, een reeks van vijf schilderijen van de hand van Hugo Claus en Serge Vandercam, abstracte kunstwerken van oa. Maurice Wyckaert en Antoine Mortier, een 18de eeuwse kraantjeskan, barokke teracotta’s etc.

Via de Erfgoedapp kunt u op onze stand ook meer informatie ontvangen over de gepresenteerde kunstwerken. Vergeet dus niet om uw tablet of smartphone mee te nemen!

Daarnaast organiseert de Koning Boudewijnstichting dit jaar ook de BRAFA Art Talks, die dagelijks doorgaan om 16 uur op de stand van de Stichting. Van harte welkom!

Praktisch:
Adres: Tour & Taxis, Havenlaan 86 C, 1000 Brussel - stand 46a
Data: van zaterdag 21 januari tot en met zondag 29 januari 2017
Openingsuren: van 11 uur tot 19 uur, donderdag 26 januari tot 22 uur
Download de "Erfgoedapp" nu reeds in de App Store of Google Play Store. Zo kunt u ter plaatse direct de informatie bekijken.