The battle for Museum of the Second World War in Gdansk (Poland)

27 april 2017

Schrijf u voor 30 april in voor de lezing van Professor Pawel Machcewisz, 6de laureaat van de Baron Jean-Charles Velge prijs. Op 2 mei 2017, van 18 tot 20 uur, aan de ULB in Brussel.

Plaats: Dupreel room, Gebouw S 1ste verdiep, Solbosch campus, ULB, Jeanne straat 44, 1050 Brussel.
De conferentie wordt gevolgd door een cocktail.
Schrijf u hier online in

Sinds 2012 wordt ieder jaar de Internationale Leerstoel voor de Geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog georganiseerd. De Tweede Wereldoorlog is een scharniermoment in de geschiedenis van de 20e eeuw en de historiografie rond deze periode blijft zichzelf vernieuwen en uitbreiden over de grenzen heen. De leerstoel, ingericht op verzoek van baron Jean-Charles Velge in het kader van zijn Fonds dat beheerd wordt door de Koning Boudewijnstichting, maakt het mogelijk om ieder jaar een internationaal befaamde historicus uit te nodigen voor een reeks lezingen.

Het Baron Jean Charles Velge Fonds werd opgericht binnen de Koning Boudewijnstichting en ondersteunt het onderzoek naar onze hedendaagse geschiedenis. Het Fonds financiert gedurende 10 jaar (tot in 2022) de inrichting van deze leerstoel aan de ULB, in eerbetoon aan Jean Vanwelkenhuyzen, historicus van de Tweede Wereldoorlog.