Archeologie in de Condroz. Een terugblik op 2.000 jaar plattelandsleven

30 april 2014

De Jeugddienst Archeolo-J won in 2010 de Prijs Robert Beaujean, die uitgereikt wordt door de Koning Boudewijnstichting. Archeolo-J stelt in Namen de resultaten voor van een grootschalig onderzoek naar de plattelandswereld in de Naamse Condroz. Terreinarcheologie, historisch onderzoek, milieustudies en vergelijkende studies geven samen een goed beeld van 2.000 jaar plattelandsleven.

Onlangs verscheen er naar aanleiding van de tentoonstelling een publicatie onder de titel 'Archéologie entre Meuse et Hoyoux’ (‘Archeologie tussen Maas en Hoyoux’), een stand van zaken opmaakt op basis van gevallenstudies. De publicatie omvat twee volumes: het eerste volume schetst via een retrospectieve terugblik de resultaten van het archeologisch onderzoek, terwijl het tweede volume via diverse expertises vooruitkijkt op de problematiek van de evolutie van het platteland.

De Prijs Robert Beaujean wordt jaarlijks toegekend aan natuurlijke of rechtspersonen die bijdragen tot het archeologisch of historisch onderzoek in Wallonië.

Praktisch:

Seigneurie d’Anhaive, place Jean de Flandre 1, 5100 Namen (Jambes)
van 6 mei tot 15 juni 2014
van dinsdag tot en met vrijdag, van 13.30 tot 17.30 u., op zaterdag van 10 tot 14 u.
gesloten op maandag
Gratis toegang