Anna Göckel in halve finale Koningin Elisabethwedstrijd

6 mei 2019

Violiste Anna Göckel, laureate van het Fonds Fravanni, gaat door naar de halve finale. In 2018 gaf ze haar eerste CD uit met de steun van het Fonds Fravanni, dat opgericht werd binnen de Koning Boudewijnstichting om jonge muzikanten te ondersteunen.

Op maandag 6 mei speelt Anna Göckel om 20 uur haar vertolking van het vioolconcerto van Mozart en op donderdag 9 mei kunnen we na 15 uur de uitvoering van haar recitalprogramma beluisteren. De 12 finalisten worden op zaterdag 11 mei bekendgemaakt rond middernacht.

In 2017 werd Anna Göckel laureate van het Fonds Fravanni dat opgericht werd binnen de Koning Boudewijnstichting om jonge muzikanten te ondersteunen. Door het financieel of organisatorisch ondersteunen van de opname, uitgave of promotie van een CD of door het organiseren van een eerste concert steunt het Fonds jonge, beloftevolle muzikanten.

Met de hulp van het Fonds Fravanni werd Anna Göckels CD ‘Sei Solo’ in 2018 uitgegeven. Daarop vertolkt de jonge muzikante met veel karakter de Integrale Sonaten en Partita voor viool van Bach. De CD is online verkrijgbaar via de websites van het muzieklabel NoMadMusic en van FNAC.